Økonomi
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Stockholm er den hurtigst voksende europæiske hovedstad

Fortsætter udviklingen, vil Sveriges største by tælle flere indbyggere end nutidens Paris inden 2045.

Ifølge Kjell Nordström vil Stockholm ca. femdoble i størrelsen inden 2045.

Et befolkningstal på 4,5-5 mio. mennesker. Det er hvad Stockholm og nærområdet, ifølge den anerkendte økonom Kjell Nordström, kan nå inden år 2045, grundet en hastig urbanisering. Det skriver Business Insider Nordic.

Ifølge Stockholms handelskammer er byen den hurtigst voksende både i befolkningstallet, men også i forhold til boliger. Mellem 2015 og 2020 forventes hovedstaden at øge sin befolkning med 11 pct. I dag bor 942.370 i Stockholm, skriver SCB, mens 2,2 mio. bor i Stockholmsområdet.

Et indbyggertal på 4,5 mio. ville gøre Stockholm til Europas femtestørste by i dag, kun overgået af Istanbul, Moskva, London og Skt. Petersborg, men langt foran byer som Berlin, Madrid og Paris.

Den hastige vækst skyldes bl.a. det attraktive svenske arbejdsmarked samt høj indvandring.

På grund af den eksplosive udvikling præsenterede den svenske boligminister Peter Eriksson en rapport i sidste uge, som har undersøgt 40 områder, der kan omdannes til potentielle »bæredygtige byer«, hvilket skal kunne afhjælpe boligmanglen som følge af befolkningstilvæksten. Ud af de 40 blev 9 udvalgt, og langt størstedelen befinder sig tæt ved Stockholm.

BRANCHENYT
Læs også