Podcast

Nyhed: Mød manden, der ligner Lundbecks nummer to. Nyhed: Velhaverforvalter køber op i »tophysterisk marked«. Nyhed: Dansk sværvægter vil lave en "Ørsted". Analyse: Sådan overlever du bedst det næste økonomiske chok.

Vaklende Mærsk, Falcks milliardunderskud og bonusfest i det offentlige djøfokrati

En beskæmmende mangel på respekt for andre folks penge, lyder det i studiet, efter at det er kommet frem, at chefer i det offentlige har fået tusindvis af kroner i bonusser uden at levere varen

Du kan nu hente alle afsnit direkte i iTunes.

(00:57) Danmarks største virksomhed, AP. Møller-Mærsk, står midt i den største transformation i dansk erhvervslivs historie. Den adm. direktør Søren Skou, der overtog chefposten i 2016, slanker det enorme konglomerat og fokuserer på shippingforretningen. Men indtil videre går intet rigtigt som planlagt. Og investorerne er skuffede.

(08:00) Ny boss, nyt katastroferegnskab. Det er bundlinjen i Falck-koncernen, der er faldet dybt fra tinderne. I flere år har Falck knap tjent penge, og den adm. direktør Jacob Riis har netop afleveret et blodrødt regnskab med en lussing på 3,6 mia. kr. Kan Riis vende skibet, efter at den fyrede direktør, Allan Søgaard Larsen, nærmest opbyggede en personkult om sig selv?

(14:00) En rådden bonuskultur sniger sig frem i det offentlige djøfokrati. I det skrantende statlige selskab, Banedanmark, får hele direktionen bonusser. På Christiansborg belønner man i forvejen højtlønnede spindoktorer. Og i Region Hovedstaden har man givet 100.000 kr. til chefen, der var ansvarlig for at implementere den måske værste offentlige it-skandale i nyere tid, Sundhedsplatformen. En beskæmmende mangel på respekt for andre folks penge, lyder det i studiet.

I studiet kommentator Anders Heide Mortensen og virksomhedsredaktør Søren Linding. Vært: Debatredaktør Magnus Barsøe.

Lyt til alle Finans' podcasts her:

Læs også
Top job