Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Den døende realkredit, de uduelige investeringsforeninger og anholdelser i Danske Bank-sag

Kun én ud af 27 investeringsforeninger i danske aktier har kunnet slå benchmarket i 2018. Vi slår et slag for passive investeringer, hvor tusindvis af danskere kan spare tusindvis af kroner.

Hvidvask i Danske Bank

Hent alle afsnit af Bundlinjen direkte i iTunes.

(00:50) Forenet Nykredit, der ejer landets største udbyder af realkreditlån Nykredit, lufter muligheden for at bryde et centralt princip i den solidariske realkreditmodel og tilbyde forskellige priser på boliglån på tværs af landet. Men hvad er der egentlig tilbage af den stolte, ærkedanske, foreningsejede realkreditmodel, hvis selv den ensartede pris forsvinder, spørger vi?

(09:24). Kun én ud af 27 investeringsforeninger i danske aktier har kunnet slå benchmarket i 2018. Dermed er det kun 3-4 pct. af de højtlønnede kapitalforvaltere, der er pengene værd. Vi kigger nærmere på de velbetalte rådgivere, som tilsyneladende smider tilfældige aktie-dartpile efter et bræt. Alt peger på, at tusindvis af danskere kan spare tusindvis af kroner, hvis de tog ansvar for deres investeringer og droppede bankernes aktive forvaltere.

(17:05) Det estiske politi har anholdt 10 personer, der alle mistænkes for medvirken til hvidvask i Danske Banks filial i Tallinn. Myndighederne har konfiskeret værdier til 7,5 mio. kr., og flere anholdelser forventes, lyder det fra de estiske myndigheder. Hvad kan vi forvente af efterforskningen i Danmark? Vi giver et bud.

I studiet: Kommentator Anders Heide Mortensen og debatredaktør Magnus Barsøe.

Lyt til Bundlinjen direkte her.

BRANCHENYT
Læs også