Podcast

Carlsberg overhaler Mærsk i aktieværdi, opsplitning af Nets og eksperter revser pensionsmonopolet

Carlsberg fortsætter kursfesten og er nu 150 milliarder kroner værd. Det gør Carlsberg til landets 4. mest værdifulde selskab og skubber Mærsk ned på en 5. plads.

Hent alle afsnit af Bundlinjen direkte i iTunes.

(03:04) Carlsberg fortsætter aktiefesten og overhaler Mærsk i markedsværdi. Bryggeriet fra Valby leverede et solidt halvårsregnskab, og investorerne kvitterede prompte med et kurshop. Aktien er nu oppe 42 procent for året, og virksomheden er i alt 150 milliarder kroner værd. Det gør Carlsberg til landets 4. mest værdifulde selskab. Shippinggiganten Mærsk dumper ned på en 5. plads. En ny milepæl er nået.

(15:30) Nets' salg af Betalingsservice lugter af total opsplitning. Betalingstjenesten Nets har valgt at sælge et lukrativ forretningsben til Mastercard i en handel til 21,3 milliarder kroner. Nets vil rejse penge til at finansiere en international ekspansion i markedet for betalingsløsninger til erhvervslivet, lyder det fra topchef Bo Nilsson. Men det begynder at ligne en mere klassisk case om opkøb, opsplitning, frasalg og en hurtig gigantfortjeneste, lyder vurderingen.

(24:30) Slip de over 3.700 pensionsmilliarder fri og skab mere konkurrence. Sådan lyder opfordringen fra fire tidligere topdirektører i pensionsbranchen, der vil give danskerne mere frihed til selv at vælge deres egen formueforvalter. Det nuværende system er et rigidt monopol, er budskabet. Men total frihed er næppe vejen frem, lyder modargumentet.

I studiet: Virksomhedsredaktør Søren Linding, erhvervskommentator Anders Heide og debatredaktør Magnus Barsøe.

Lyt til Bundlinjen her eller hent alle afsnit direkte i iTunes.

BRANCHENYT
Læs også