Serier

Et nationalklenodie i dødskamp, familievirksomheder på skattejagt og storbanker får prygl af kunderne

Podcast: En af Danmarks helt store erhvervshistorier, ØK, er endt som en sørgelig rest af en flytteforretning. Santa Fe er blevet uvenner med sin långiver, og det kan i værste fald koste den livet.

Det store generationsskifte

Hent alle afsnit af Bundlinjen i iTunes eller lyt til alle afsnit her direkte her.

(00:57) Engang var ØK nordens største konglomerat og en national stolthed. Nu er det reduceret til en flytteforretning med navnet Santa Fe, som er kommet op og slås med sin egen økonomiske livline, mens ledelsen slås i al pinlig uenighed.

(11:20) Er det nogle hovedrige familier, der klynker, fordi de skal betale mere i skat? Eller er det på tide, at man betaler en luns til skat, når man ejer forældrenes virksomhed? Den nye regering vil hæve skatten ved generationsskifter betydeligt, og det giver stor turbulens i erhvervslivet.

(18:24) De to største danske sidder solidt på de største markedsandele i banksektoren. Men samtidig er der ingen banker, der er så upopulære i befolkningen som Nordea og Danske Bank. De sidder i en klemme mellem aktionærer, der vil have mere indtjening i lavrenteverdenen og kunder, der kræver kroner for loyaliteten.

I studiet: Kommentator Anders Heide Mortensen, virksomhedsredaktør Søren Linding og journalist Lone Andersen.

Læs også
Top job