Podcast

Carlsbergs aktiefest, Ilse Jacobsens imperium styrtbløder penge og milliardrabat til udbyttesvindlere

Møgsagerne pibler frem, underskuddet vokser, og bankgælden er fordoblet til 37 millioner kroner på blot et år. Ilse Jacobsens designvirksomhed fra Hornbæk ligner en patient i krise, lyder vurderingen.

Hent alle afsnit af Bundlinjen i iTunes eller lyt til alle afsnit her direkte her.

(00:38) Det kører i velsmurt olie for Carlsberg i øjeblikket. Al snak om krise er fordampet i landets 5. mest værdifulde selskab, investorerne er begejstrede, og aktien er oppe 45 procent i år alene. Virksomhedsredaktør Søren Linding er netop tilbage fra bryggeriets kapitalmarkedsdag i Paris. Vi tager en snak om topchef Cees 't Hart succesfulde turnaround og de lurende problemer.

(10:40) Det knager i Ilse Jacobsens modeimperium. Nordsjællands politi efterforsker et par betændte sager om ulovlige lån, revisoren kritiserer momshuller i regnskaberne, og pengene fosser ud af kassen. Man lavede et underskud på 9,1 millioner kroner efter skat i 2018, et negativt cashflow på svimlende 27 mio. kr., og bankgælden er fordoblet til 37 mio. kr.

(19:57) Skattesvindel for milliarder, lyssky amerikanske bagmænd og en skatteminister, der i værste fald fald førte danskerne bag lyset. Det viser sig nemlig i en ny journalistisk optrevling af Politiken og TV2, at Karsten Lauritzen (V) som skatteminister indgik et forlig med flere amerikanske udbyttesvindlere og gav dem en milliardrabat. Rystende for retsfølelsen, lyder vurderingen.

I studiet: Virksomhedsredaktør Søren Linding, kommunikationsrådgiver Anders Heide Mortensen og debatredaktør Magnus Barsøe.

BRANCHENYT
Læs også