Podcast

Finanslovsudspil åbner strid om arveafgiften, B&O er i problemer igen, igen og fyringer rammer grønne giganter

En forhøjelse af arveafgiften har fået dele af dansk erhvervsliv til at se rødt, mens krisen i B&O vokser. Produkterne burde blive solgt som varme boller i en bagerbutik, men det går den helt anden vej. Det er dybt tankevækkende, lyder det.

Hent alle afsnit af Bundlinjen i iTunes eller lyt til alle afsnit her direkte her.

(00:48) En ny politisk sæson er skudt i gang med Folketingets åbning tirsdag, og samtidig har regeringen præsenteret sit første finanslovsudspil, der har fået dele af erhvervslivet helt op i det røde felt. Årsagen er planer om igen at hæve arveafgiften til 15 pct. En politisk plan, der samtidig puster til en betændt debat om foretrukne ejerformer: For er familieeje eller fondseje mon bedst til sikre danske fyrtårne i fremtiden?

(11:03) Bang & Olufsen er i problemer igen, igen, igen. Igen. Det er deja-vu for Struer-koncernen, der i dag har præsenteret et førstekvartalsregnskab, der afslører et samlet fald i salget på over 30 pct. og et trecifret milliontab i første halvår. En lokal støtte – Færchfonden - er for nylig trådt til som ny storaktionær, men det er alligevel mere end svært at finde et eneste lyspunkt i  B&O, der er under et konstant pres, lyder vurderingen.

(20:20) De grønne giganter – vindmølleproducenterne Siemens Gamesa og Vestas - meddelte begge i sidste uge, at de nu hver skal fyre omkring 600 medarbejdere. De grønne teknologier har længe været økonomisk hjulpet på vej af støttekroner, men tiderne ændrer sig, og selskaberne skal i højere grad til at balancere uden statens støtteben. Men er fyringerne mon også et forvarsel om, hvad der venter i andre brancher?

I studiet: Virksomhedsredaktør Søren Linding, kommunikationsrådgiver Anders Heide Mortensen og nyhedsredaktør Maria Kehlet.

BRANCHENYT
Læs også