Podcast

Henrik Poulsen i modvind, minister angriber kontroversiel kapitalfond og Anders Dams aktieproblemer

Energiganten Ørsted nedjusterede tirsdag, og aktien styrtdykkede med det samme op mod 10 procent. Men er det bare ridser i lakken eller tegn på større problemer for den nærmest usårlige topchef Henrik Poulsen?

Hent alle afsnit af Bundlinjen i iTunes eller lyt til alle afsnit her direkte her.

Ørsted har været investorernes darling og ligger blandt årets højdespringere i C25-indekset. Topchef Henrik Poulsen er feteret af både markedet, politikere og medier. Men tirsdag måtte energigiganten tage en pæn nedjustering og et ordentlig gok i nøden på aktiemarkedet. Er det ridser i lakken eller tegn på større problemer?

Landets socialdemokratiske boligminister, Kaare Dybvad, har indledt et opgør med den aggressive kapitalfond Blackstone og de hastigt stigende huslejepriser. Men er forargelsen berettiget? Og hvordan finder man en balance mellem at have fornuftig regulering, der holder priserne i ave, mens man samtidig ikke skræmmer investorerne væk?

Hvornår begynder Anders Dam at skabe værdi for aktionærerne? Topchefen i Jyske Bank er ubestridt en af landets bedste til at kommunikere med markedet og kunder. Men de mange punchlines kan dog ikke skygge for det faktum, at Jyske Bank har leveret et miserabelt resultat til sine aktionærer det seneste år. Spørgsmålet er, hvornår Dam strammer skruen om sin bank og leverer højere afkast til aktionærerne? Det er tiltrængt, lyder vurderingen.

I studiet: Virksomhedsredaktør Søren Linding, kommentator Anders Heide Mortensen og debatredaktør Magnus Barsøe.

BRANCHENYT
Læs også