Podcast

Aktiefest i Ambu, tidligere Mærsk-boss lander globalt topjob og landbrugets enorme gældskrise

Nils Smedegaard overtager jobbet som formand i gigantselskabet Unilever. Hvilken type er den 61-årige Smedegaard som person og leder? Og har han noget at bevise efter fyringen i Mærsk i 2016?

Hent alle afsnit af Bundlinjen i iTunes eller lyt til alle afsnit her direkte her.

(02:10) Kursfest og formandsexit i Ambu. Aktien i medicoselskabet tordnede op med 25 procent torsdag efter gode nyheder fra USA og et skifte på formandsposten. Her røg den kontroversielle Jens Bager på porten og blev erstattet med investorenes darling fra Coloplast, Lars Rasmussen.

(13:28) Nils Smedegaard bliver formand i gigantselskabet Unilever. Den forhenværende Carlsberg og Mærks-boss indtræder som ny formand i fødevare- og konsumentselskabet Unilever, der sidste år omsatte for knap 390 mia. kr. Jobbet gør formentlig Smedegaard til den dansker, der er kommet højest op i det internationale erhvervsliv. Hvilken type er den 61-årige Smedegaard som person og leder? Og har han noget at bevise efter fyringen i Mærsk i 2016?

(22:50) Det danske landbrug står midt i en afgrundsdyb krise. De økonomiske udsigter er så ringe, at endnu en nystrikket redningsplan et faldet til jorden. Ideen var, at investorer ville kunne hjælpe gældsplagede landmænd ved at overtage rollen som forpagter af landbrugsjord. Men selv et afkast på 3-5 procent kunne ikke lokke nogen til. Ingen af de 25 inviterede pensionskasser ønskede at deltage. Hvad stiller vi op med et erhverv i permanent krise?

I studiet: Kommunikationsrådgiver Anders Heide, virksomhedsredaktør Søren Linding og debatredaktør Magnus Barsøe.

Læs også