Podcast

Mytteri i Mærsk, blåøjet hysteri i iværksætterbranchen og black friday for de hjerne- og historieløse

Mærsk har på få uger mistet to af de absolutte topskikkelser, nemlig den driftsansvarlige Søren Toft og finansdirektøren Carolina Dybeck Happe. Sejler det fuldstændigt med Mærsks interne arvefølge?

Hent alle afsnit af Bundlinjen i iTunes eller lyt til alle afsnit her direkte her.

(01:29) Eksperter råber: Ledelseskrise i Mærsk! Carolina Dybeck Happe forlader Mærsk efter blot 11 måneder for at tage en lignende stilling i kæmpekoncernen General Electric. Er det en naturlig og uundgåelig konsekvens kravet om konstant agilitet i erhvervslivet - eller er Mærsk en uattraktiv arbejdsplads for topfolk, og sejler det for arveføljen?

(16:10) Den berømte iværksætter, nu mangemillionær, Birgit Aaby, gider ikke høre på de jubelidiotiske hurtige drenge fra CBS, der vil være rige i en fart. De fylder for meget i iværksætterdebatten - men er det ikke netop rigdom og lykke, man skal stræbe efter, hvis man for alvor skal klare sig og knokle sig frem til at blive en rig og succesfuld iværksætter?

(24:17) Med black friday har detailhandlen fået lov til at trække os igennem endnu et reklamehysterisk helvede. Det handler ikke så meget om at servicere forbrugerne med gode tilbud som at få tømt hylderne for ellers usælgelige varer og måske nappe en kunde fra konkurrenten. Men mon ikke det lykkes igen i år at nå en hysterisk høj omsætning?

I studiet: Kommunikationsrådgiver Anders Heide Mortensen, virksomhedsredaktør Søren Linding og journalist Lone Andersen.

Læs også