Serier

Podcast: Topchefer er dårlige til kommunikation, udenlandske direktører dominerer og kvindekvoterne kommer

Det står skidt til med kommunikationsevnerne i de danske koncerners toplag, mener erhvervsretorikker Mette Højen, der er ekstra gæst i årets første udgave af Bundlinjen.

Hvad tænker de udenlandske topchefer om Danmark?

Hent alle afsnit af Bundlinjen i iTunes, Spotify eller lyt til alle afsnit direkte her.

(03:16) Et nyt år – en ny chance. Måske til at blive bedre til det med at kommunikere? For topdirektørerne lover meget, men leverer mindre. Der er derfor stor plads til forbedring, når man ser på topledernes kommunikationsevner, og 2020 må meget gerne blive året, hvor topcheferne bliver bedre til at formulere sig, mener erhvervsretoriker Mette Højen.  

(12:45) Udenlandske direktører er på fremmarch i de danske virksomheder. En opgørelse i Børsen viste, at i otte af landets største børsnoterede selskaber blev der skiftet ud på topchefposten i 2019 – og i seks af tilfældene blev det en udenlandsk kandidat, der løb med jobbet. Til februar er det også en spanier, der overtager, når der er vagtskifte i Novozymes. Men hvad betyder det for dansk erhvervsliv, at hjørnekontorerne i stigende grad overtages af udlændinge?

(22:04) Det ulmer i dansk erhvervsliv: Opbakningen til kvindekvoter stiger. I juleferien var det Nationalbankens direktør Lars Rohde, der kom på banen. Lars Rohde mener, at manglen på ligestilling er et stort økonomisk problem, og egentlig er han slet ikke vild med kvindekvoter, men siger, at det kan blive nødvendigt. Men mener panelet også, at det er tid til kvindekvoter?

I studiet: Virksomhedsredaktør Søren Linding, kommunikationsrådgiver Anders Heide Mortensen, erhvervsretoriker Mette Højen og nyhedsredaktør Maria Kehlet.

Læs også