Serier

Podcast: Strid om åbning optrappes, Vestager advarer mod kinesiske køb og måneders ”black friday” venter

Det bliver en "new normal" for forbrugerne, der kan se frem til en detailbranche i knæ, som vil være klar med store rabatter for at sælge ud. Men holder den strategi i længden?

Corona rammer verden

Hent alle afsnit af Bundlinjen i iTunes, Spotify eller lyt til alle afsnit direkte her.

(00:57) I denne uge kom det frem, at tallene herhjemme ikke er helt så dystre, som man kunne have frygtet, og derfor vil statsministeren nu gerne tale om at åbne mere op – tidligere. Her er prioriteten arbejdspladser, lyder det fra Mette Frederiksen. Men hos Venstre går man nu til angreb på regeringen og efterlyser en mere langsigtet plan, mens erhvervslivet fortsat ikke ved, hvilket ben, man skal stå på.

(12:47) I et interview med Financial Times er EU-konkurrencekommissær Margrethe Vestager kommet med en opfordring til de europæiske lande: Gå ind og overtag aktieposter i selskaber for at forhindre, at de bliver købt af kinesiske konkurrenter. Med coronakrisen er virksomheder pressede økonomisk og derfor i større risiko for overtagelse, lyder det. Men hvor udsat er de danske virksomheder, og er erhvervslivet overhovedet enige i denne advarsel?

(22:20) »Vi får otte til ni måneder med en permanent ”black friday”. Det er forfærdeligt at tænke på. Men det bliver en realitet med hårdt prispres i markedet - især i den billige ende.« Sådan siger Eccos adm. direktør Steen Borgholm i et interview til Finans, og beskriver den fremtid, der venter forbrugerne, der nu kan shoppe sko og tøj langt billigere end tidligere. Men skal virksomheder bare til at sælge billigt ud – eller skal man tænke mere langsigtet?

I studiet - og med på telefoner: Kommunikationsrådgiver Anders Heide Mortensen, virksomhedsredaktør Søren Linding og nyhedsredaktør Maria Kehlet.

Læs også
Top job