Podcast

Podcast: Handler du med aktier under coronakrisen? Så risikerer du at brænde fingrene

Både Finanstilsynet og det europæiske børstilsyn ESMA advarer de private investorer om, at det er meget risikabelt at handle med aktier unde coronakrisen. Især bankerne skal blive bedre til at beskytte og rådgive deres kunder, lyder det fra de to tilsyn.

Hvis du interesserer dig for aktier, og måske ejer en portefølje selv, kender du måske den kriblende fornemmelse man kan få, når aktiemarkederne styrtdykker.

For midt i en aktienedtur kan det være fristende at købe op. Måske er den amerikanske aktie, som du længe har haft kig på, faldet voldsomt. Eller måske kan du endelig købe en god portion aktier i et stort dansk C25-selskab.

Og den fristelse er flere private investorer faldet for. For mens danskerne har siddet derhjemme under coronakrisen, er handlen med aktier steget markant.

Men det får nu Finanstilsynet og det europæiske børstilsyn ESMA til at råbe vagt i gevær. For de fleste almindelige aktieinvestorer kan slet ikke gennemskue risikoen ved at handle med aktier midt i en kaotisk krisetid.

I studiet: Journalist Heidi Joy Madsen og vært Rasmus Bendtsen.

Lydklip fra CNBC.

BRANCHENYT
Læs også