Podcast

Podcast: Regeringens første leveår, eksport-mareridtet og Danske Banks honorarhop

Danske Banks bestyrelseshonorarer sendes i vejret næste år. Men timingen er yderst uheldig, og det er et svært signal at sende fra en butik, der har det så svært, lyder det fra virksomhedsredaktør Søren Linding i dagens debat, hvor også Jens Klarskov, seniorrådgiver i Rud Pedersen, er med ved mikrofonen.

Hent alle afsnit af Bundlinjen i iTunes, Spotify eller lyt til alle afsnit direkte her.

(00:47) Den 5. juni sidste år gik danskerne til valg, og en ny ren S-regering med statsminister Mette Frederiksen i spidsen blev en realitet. Men hvordan har regeringen så klaret sit første leveår set med erhvervslivets øjne? Vi tager debatten i studiet, hvor også Jens Klarskov, tidligere direktør i Dansk Erhverv og nu seniorrådgiver i Rud Pedersen, er med i panelet.

(13:26) En række nøgletal viser nu, at coronakrisen ikke har ramt dansk økonomi så hårdt, som landets tre største banker ellers havde frygtet. Til gengæld er nogle af vores største eksportmarkeder blevet ramt hårdt. Samtidig er brexit begyndt at presse de danske fødevarevirksomheder massivt, så skal der politiske tiltag til eller skal de danske eksportvirksomheder selv klare sig gennem krisen?

(24:18) Tirsdag afholdt landets største bank sin årlige generalforsamling, og her besluttede aktionærerne, at Danske Banks bestyrelse skal have mere i hononar. Danske Banks bestyrelsesformand Karsten Dybvads samlede honorar vil fra næste år stige med 44 pct. – altså med over en million kroner om året. Men timingen er helt gal, lyder det fra panelet.

I studiet: Seniorrådgiver Jens Klarskov, kommunikationsrådgiver Anders Heide Mortensen, virksomhedsredaktør Søren Linding og nyhedsredaktør Maria Kehlet

BRANCHENYT
Læs også