Podcast

Podcast: Henrik Poulsens exit, Danfoss scorer statsministerens toprådgiver og en ny statsfond

Det bliver i nabolandet Sverige, at energikoncernen Ørsted skal finde sin nye topchef, siger virksomhedsredaktør Søren Linding. Henrik Poulsen selv - han kan ende som ny bestyrelsesformand, lyder vurderingen fra panelet.

Hent alle afsnit af Bundlinjen i iTunes, Spotify eller lyt til alle afsnit direkte her.

(00:41) Henrik Poulsen er snart fortid i Ørsted. Mandag eftermiddag kom det frem, at han efter otte år som topchef nu forlader energikoncernen senest den 31. januar næste år. Og det er ikke fordi, han har et nyt topjob på hånden – eller at han har fået sparket i Ørsted. Men hvorfor stopper Henrik Poulsen så nu? Og hvad skal han mon lave i fremtiden?

(11:32) Også stabschef og særlig rådgiver i Statsministeriet Martin Rossen skifter nu job. Han skal nemlig fremover styre kommunikationen i Danfoss på Als. Dermed mister statsminister Mette Frederiksen sin absolutte toprådgiver gennem ni år. Men hvad vil Danfoss så egentlig med en mand som Martin Rossen?

(20:25) Endnu en ny politisk pakke er blevet til virkelighed. Den såkaldte ”sommerpakke”, der sender 1000 kr. til pensionister og giver mulighed for at få tre ugers feriepenge udbetalt. Samtidig indeholder pakken oprettelsen af en ny statslig fond på 10 mia. kr. En fond, der skal redde store danske virksomheder fra at gå ned, ved at lade staten købe sig ind i virksomhederne. Men har vi overhovedet brug for en ny fond?

I studiet: Kommunikationsrådgiver Anders Heide Mortensen, virksomhedsredaktør Søren Linding og nyhedsredaktør Maria Kehlet.

BRANCHENYT
Læs også