Podcast

Podcast: Nattelivet ramt af nye nedlukninger, trængselsafgifter og vild vækst i Lego

Ugens panel består af erhvervssociolog Rikke Østergaard, kommunikationsrådgiver Anders Heide Mortensen og erhvervskommentator Henrik Ørholst.

Hent alle afsnit af Bundlinjen i Apple Podcast, Spotify eller lyt til alle afsnit direkte her.

(01:38) Nye nedlukninger sender chokbølger gennem særligt restaurationsbranchen.

Nattelivet stod forrest i køen, da statsminister Mette Frederiksen onsdag strammede coronaskruen og varslede en række nye restriktioner.

Helt konkret betyder det, at nattelivet fra og med på fredag skal lukke væsentligt tidligere end normalt og udskænkningen af alkohol den stopper brat ved midnat.

Den nyhed har sendt chokbølger gennem bar- og restaurationsbranchen, der nu bliver ramt hårdt på pengepungen midt i en af sæsonens vigtigste perioder, nemlig julefrokostsæsonen.

(13:50) Der er ifølge Vismændene vil sparke nyt liv i trængselsafgiften og forgylde statskassen med milliarder af skattekroner.

Mandag greb De Økonomiske Vismænd fat om en politisk varm kartoffel og anbefalede et opgør med den nuværende bilbeskatning for i stedet at indføre trængselsafgifter.

Ifølge Vismændene er der milliardstore samfundsgevinster at hente årligt, hvis man omlægger bilbeskatningen ved at indføre kørselsafgifter og fjerne registrerings- og ejerafgifter.

Forslaget fra vismændene vil vende op og ned på den måde, vi i dag beskatter private biler.

(21:53) Vild vækst i Lego får selskabet til at investere milliarder i ny fabrik i Asien.

Salget af Lego-legetøj går så stærkt i øjeblikket, at Lego er nødt til at investere 1 mia. dollars, hvilket svarer til omkring 6,6 mia. danske kroner, i en ny fabrik i Asien, nærmere bestemt Vietnam. Samtidig er selskabet ved at opgradere flere af de øvrige fabrikker.

Det bliver den sjette Lego-fabrik på verdensplan. De andre ligger i Billund, Tjekkiet, Ungarn, Kina og Mexico.

I første halvår voksede Legos omsætning med hele 46 pct. til 23 mia. kr. sammenlignet med året før.

(29:04) Kåring af ugens optur og nedtur.

I studiet: Rikke Østergaard, erhvervssociolog, forfatter og foredragsholder, Anders Heide Mortensen, erhvervskommentator og kommunikationsrådgiver, Henrik Ørholst, erhvervskommentator på TV 2, Søren Linding, virksomhedsredaktør på Finans.

Teknik: Anders Thykier.

Læs også
Top job