Politik

Borgmesterkandidat kastede med papir og råbte mod forhandlende partier: »Jeg er borgernes borgmester!«

Søren Peschardt (S) fik ikke magten i Vejle Kommune trods fremgang.

Medlem af byrådet i Vejle for Socialdemokraterne, Søren Peschardt. Arkivfoto. Foto: Vejle Kommune

Det blev for meget for Søren Peschardt (S) tirsdag aften omkring klokken 23.30.

Borgmesterkandidaten kunne konstatere, at Socialdemokratiet var gået to mandater frem og dermed blevet det største parti i Vejle Kommune med 11 mandater. Men han måtte samtidig sande, at han stod på den forkerte side af døren til det rum i Vejle Center Hotel, hvor en række partier med Venstre i spidsen forhandlede om fremtiden for kommunen.

»Er der ingen politisk anstændighed tilbage? Har I ikke forstået vælgernes vink med en vognstang? Jeg er borgernes borgmester!« råbte Søren Peschardt ifølge Vejle Amts Folkeblad til den lukkede glasdør.

Efter at have forsøgt at sms'e sig vej ind i lokalet, blev han til sidst lukket ind - for kun at styrte ud af lokalet to minutter senere, mens han frustreret smed et stykke papir fra sig, som han havde krøllet sammen.

På papiret stod ifølge Vejle Amts Folkeblad et tilbud til Socialdemokratiet og SF om at tilslutte sig en aftale, hvor partierne kunne deles om formandsposter i natur- og miljøudvalget og voksenudvalget plus en enkelt næstformandspost i kultur- og idrætsudvalget.

Til sidst kunne Venstres Jens Ejner Christiensen igen kalde sig borgmester i Vejle Kommune trods en tilbagegang på to mandater.

Han har 17 mandater bag sig, blandt andet fra Konservatives Dan Arnløv, der mener, at Søren Peschardts opførsel »ikke er en borgmester værdig«.

Læs også