Politik

EU-Kommissionen godkender Maersk Oil-salg til Total

Foto: Pressefoto

Det skriver kommissionen i et nyhedsbrev onsdag.

Der var på forhånd sat en deadline for en afgørelse til fredag i denne uge.

Mærsk annoncerede salget af Maersk Oil i august. Forretningsområdet sælges for en pris på 7,45 mia. dollar - eller omtrent 47 mia. kr.

Mærsk har modtaget en aktiepost på knap 3,5 pct. i Total som en del af betalingen, mens Total også har overtaget kortfristet gæld på 2,5 mia. dollar og alle nedlukningsforpligtelser på samlet 2,9 mia. dollar.

Mærsk venter fortsat, at alle godkendelser er i hus, så salget kan gennemføres endeligt i løbet af første kvartal af 2018.

Endnu udestår godkendelser fra flere markeder, hvor der er overlap mellem Maersk Oil og Totals aktiviteter. Mærsk vil dog ikke selv fortælle, hvilke landes blåstempling, der mangler, før handlen kan blive endelig.

Allerede nu er det dog kendt, at Maersk Oils topchef, Gretchen Watkins, stopper i selskabet, når det overdrages til Total. Det oplyste Mærsk i slutningen af september.

Gretchen Watkins har været hos Maersk Oil siden januar 2014. I første omgang var hun driftschef, og i oktober 2016 indtog hun chefstolen som afløser for Jakob Thomasen, der forlod Mærsk-koncernen oven på dens strategiskifte væk fra oliesektoren.

BRANCHENYT
Læs også