Politik

Dansk topøkonom kritiserer udflytning af vismænd

Flytningen vil undergrave vismændenes evne til at kontrollere Finansministeriet, lyder det fra dansk topøkonom.

Den danske topøkonom Niels Thygesen. Foto: Magnus Møller Foto: Magnus Møller

Regeringen bliver mødt af kritik fra Det Europæiske Finanspolitiske Råd, anført af den danske topøkonom Niels Thygesen, over sin beslutning om at flytte de økonomiske vismænd fra København til Horsens.

Det skriver Dagbladet Børsen.

Det Europæiske Finanspolitiske Råd og Niels Thygesen kritiserer regeringens valg om at flytte vismændene og opfordrer regeringen til at annullere udflytningen. De mener, at flytningen vil undergrave vismændenes evne til at kontrollere Finansministeriet.

- De finanspolitiske regler er blevet så indviklede, og der indgår så mange elementer af skøn i dem, at det ikke længere rigtigt er til at gennemskue, medmindre man kender det fuldstændig fra bunden. Jeg ville ganske enkelt ikke kunne redegøre for, hvordan præcis det strukturelle underskud er bygget i Danmark - til trods for at jeg følger det rimelig tæt, siger Niels Thygesen til dagbladet.

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille erkender, at flytningen vil påvirke vismændenes arbejde, men afviser muligheden for at udflytningen bliver annulleret.

Læs også
Top job