Politik

Flyselskab skal betale: Taber EU-sag om kompensation

Tyske Tuifly skal betale berørte passagerer op til 600 euro i kompensation efter en medarbejderstrejke.

Foto: Julian Stratenschulte/picture-alliance/dpa/AP

Flypassagerer kan se frem til at få udbetalt en kompensation på op til 600 euro, knap 4500 kroner, da Tuifly i 2016 på grund af en medarbejderstrejke måtte aflyse flere afgange.

Det fremgår af en EU-dom tirsdag.

Ifølge flyselskabet var der tale om en "usædvanlig omstændighed", der ifølge Unionens forordning om flypassagerers rettigheder kan fritage flyselskaber for at betale kompensation.

Men ifølge EU-Domstolen var der ikke tale om en usædvanlig omstændighed, da medarbejderne valgte at strejke, efter at ledelsen meddelte en væsentlig omstrukturering af virksomheden.

Omstruktureringen fik adskillige medarbejdere til at sygemelde sig i perioden fra den 1. oktober og frem til den 10. oktober 2016.

Det medførte, at fraværsandelen på grund af sygdom steg fra omkring 10 procent til 89 procent for cockpitpersonalet, mens det for kabinepersonalet steg til 62 procent og medførte lange ventetider og aflysninger.

Fordi strejken skyldtes interne forhold og var inden for flyselskabets kontrol, er Tuifly underlagt at betale kompensation til alle berørte passagerer.

Læs også
Top job