Politik

Transportministeriet skærper straffen for flyforsinkelser

Trafik-, Bygge - og Boligstyrelsen skal fremover i højere grad retsforfølge flyselskaberne, hvis selskaberne ikke udbetaler kompensation, til sine passagerer.

Foto: Niels Hougaard

Transportminister Ole Birk Olesen (LA) strammer lovgivningen for flyselskaber, der ikke udbetaler kompensation til sine passagerer, i forbindelse med flyforsinkelser.

Det skriver Berlingske Business.

Hvis et fly forsinkes mere end tre timer eller aflyses, har man sandsynligvis ret til en økonomiske kompensation på op mod 4500 kr., men langt fra alle flyselskaber er villige til at udbetale en erstatning til sine passagerer.

Trafik-, Bygge - og Boligstyrelsen skal fremover i højere grad retsforfølge flyselskaberne med bøder til følge på 10.000-20.000 kr., hvis de ikke udbetaler kompensation.

- Jeg håber, at det vil bidrage til, at flyselskaberne bliver mere bevidste om deres forpligtelse til at udbetale kompensation. Samtidig vil det fjerne et eventuelt incitament hos selskaberne om at afvente politianmeldelse, før de udtaler kompensation til de kunder, som har oplevet en forsinket rejse, siger Ole Birk Olesen til Berlingske.

Vagn Jelsøe, som er vicedirektør på Forbrugerrådet Tænk, mener, at der i årevis har været en manglende information på området.

Dog, mener Johan Fugmann, som er direktør i Flyforsinkelse.dk, at skærpningen ikke er nok, selvom det er et skridt i den rigtige retning. Han siger, at en bøde på 10.000-20.000 kr. er et lille beløb for flyselskaberne, og at man skal overveje om flyselskaberne må lande i Danmark, hvis de ikke følger reglerne.

Flyforsinkede passagerer skal i første omgang gøre krav på kompensationen direkte hos flyselskabet, og hvis de får afslag, kan de efterfølgende klage til Trafikstyrelsen.

BRANCHENYT
Læs også