Politik

Christine Antorini stopper i Folketinget − skal være direktør

Tidligere undervisningsminister for Socialdemokratiet forlader dansk politik.

S-profil og tidligere undervisningsminister, Christine Antorini, forlader politik efter mere end ti år i Folketinget. Foto: Niels Hougaard Foto: Niels Hougaard

Med mindre end et år til næste folketingsvalg vinker socialdemokraten Christine Antorini farvel til Folketinget. Hun skal i stedet være direktør for Novo Nordisk Fondens nye videnskabelige LIFE-læringscenter, oplyser Socialdemokratiet i en pressemeddelelse.

Formand Mette Frederiksen (S) kalder det et stort tab for partiet, men ønsker Antorini tillykke med stillingen:

»Det er selvfølgelig et stort tab for os i Socialdemokratiet, der ikke bare mister en knalddygtig politiker men også en god og værdsat kollega. Tak til Christine for hendes store arbejdsindsats som en del af den socialdemokratiske ledelse, som minister og som politiker,« siger Mette Frederiksen.

Christine Antorini var børne- og undervisningsminister i Thorning-regeringen fra 2011 til 2013 og undervisningsminister fra 2013 til 2015. Hun stod blandt andet bag den udskældte folkeskolereform, som blandt andet indførte obligatorisk lektiehjælp og hævede timetallet.

I dag er hun Socialdemokratiets gruppesekretær og formand for Folketingets Uddannelses- og Forskningsudvalg.

Kendskabet til uddannelsesverdenen vil hun tage med sig over i det nye job, meddeler hun.

»Som direktør for den nye LIFE-læringsfond, kan jeg være med til at bruge min erfaring fra uddannelsesverdenen i praksis, så alle børn og unge møder eksperimenterende og virkelighedsnær naturfagsundervisning med den nyeste teknologi sammen med dygtige undervisere,« siger Christine Antorini i pressemeddelelsen.

Hun har siddet i Folketinget i flere perioder. Første gang var i 1998 for SF. Siden 2005 for Socialdemokratiet. I mellemtiden var hun blandt andet studievært på DR's Deadline og faglig sekretær hos HK.

LIFE er et nyt stort nationalt og almennyttigt læringscenter inden for naturvidenskabelige fag finansieret af Novo Nordisk Fonden.

Målet er at løfte undervisningen i naturvidenskabelige fag for børn og unge i hele landet i både grundskolen og ungdomsuddannelserne.

En bevilling på 123 mio. kroner dækker opstarten af centret de første to år. Herefter er det hensigten, at bevillinger på op til i alt knapt 1,6 mia. kroner skal finansiere centrets aktiviteter de næste 10 år, oplyser Novo Nordisk Fonden.

Antorini tiltræder sin nye stilling hurtigst muligt.

Hendes afløser i Folketinget ser ud til at blive Allerøds viceborgmester, Miki Dam Larsen (S).

Læs også