Serier

Theresa Mays forslag til brexit-aftale afvist af EU

Brexit - britisk farvel til EU
Den britiske premierminister, Theresa May. Foto: AP/Matt Dunham, Pool

Den britiske premierminister, Theresa May, arbejder på at redde sin strategi for brexit, efter at EU torsdag afviste premierministerens forslag til en brexit-aftale.

Det skriver The Times.

Det var EU-rådets formand, Donald Tusk, der ved et privat møde i Salzburg med flere nationale ledere torsdag erklærede den britiske premierministers forslag til en brexit-aftale umulig.

Det er uenigheder om den irske grænse, der står i vejen for en gnidningsfri brexit-aftale, når Storbritannien forlader EU til marts.

Leo Varadkar, der er premierminister for Republikken Irland, sagde ved mødet, at en brexit-aftale ikke er mulig, før der indføres en bindende kontrakt, der garanterer, at grænsen forbliver problemfri.

- EU er meget forenet i sin holdning til, at vi bør beskytte det indre markeds integritet, og enhver aftale om Storbritanniens udtrækning fra EU - hvilket vi kan opnå i løbet af de næste par måneder - er nødt til at inkludere en dagsorden for Irland, der garanterer, at der ikke opføres en grænse med stærk kontrol i Irland, sagde Leo Varadkar til mødet ifølge The Times.

Den irske republiks premierminister tilføjede, at der ikke er sket de store fremskridt siden marts, men at han føler, at Theresa May er oprigtig i sit forsøg på at nå til enighed om en aftale med EU.

Læs også
Top job