Politik

Midtvejsvalg kan ramme både Trump og de amerikanske forbrugere

Der er udsigt til en splittet kongres, når millioner af amerikanere tirsdag skal vælge en ny. Splittelsen kan det medføre en mere aggressiv handelspolitik, ligesom en sløvere økonomi vil dæmpe privatforbruget, mener eksperter.

Den amerikanske præsident Donald Trump har deltaget i valgkampen for at for at mindske det, mange målinger spår bliver et nederlag for det republikanske parti i kongressens ene kammer, Repræsentanternes Hus, forud for tirsdagens midtvejsvalg.
Foto: AP Photo/Susan Walsh

Millioner af amerikanere stemmer tirsdag om, hvem der skal have de 435 pladser i Repræsentanternes Hus og 35 pladser i Senatet, og op til valget ser det ud til, at Demokraterne får flest pladser i Huset, mens Republikanerne fastholder flertallet i Senatet.

Og hvis præsident Donald Trump føler, at det er svært at få sine ting vedtaget i dag, hvor hans parti har flertal i begge kamre, ja så bliver det tæt på umuligt de næste to år, hvor alle forventer, at den polariserede stemning i Washington D.C. vil sætte stort set alle tiltag på stand-by...

Læs også
Top job