Politik

Italienerne bed ikke på regeringens udsalg

Italiens økonomi er i slæbegear, stemningen i regeringstoppen er dårlig. Salvini venter på julemanden og får ikke hjælp af vennerne.

Matteo Salvini appellerer til italienerne om støtte. Arkivfoto: Alessandro Di Marco/ANSA/AP Jette Elbæk Maressa er Jyllands-Postens internationale korrespondent. Synspunkter og holdninger i klummen er hendes egne.

Den dag EU-Kommissionen dumpede Italiens finanslov, lagde indenrigs- og vicepremierminister Matteo Salvini 30 kattebilleder ud på sin Facebook-profil. Kattene ville hjælpe til at få en god aften, mente han.

Den populære leder af Lega betragtes som Italiens egentlige leder og manden, som ikke kunne drømme om at opgive kampen mod EU’s budgetregler. Tværtimod, så er den almindelige opfattelse, at Salvini har stort set alt at vinde og meget lidt at tabe, uanset om det bliver ham eller EU, som må bøje sig. Begge situationer betragtes som et godt udgangspunkt for det stormløb mod EU’s bastioner, som Salvini tager tilløb til, og som efter planen skal give hans parti et kanonvalg til EU-Parlamentet til foråret...

Læs også
Top job