Politik

USA presser Maduro med nye oliesanktioner i Venezuela

USA har mandag indført nye sanktioner rettet mod Venezuelas vigtige olieindustri.

Foto: (AP Photo/Ariana Cubillos, File)

Det sker for at presse præsident Nicolas Maduro til at afgive magten til oppositionen i det sydamerikanske land.

Med de nye sanktioner mister Maduros allerede isolerede regering blandt andet adgangen til en af dens vigtigste indtægtskilder.

De nye sanktioner blev mandag annonceret af finansminister Steven Mnuchin og national sikkerhedsrådgiver i Det Hvide Hus John Bolton.

I sidste uge valgte USA sammen med en række andre lande at anerkende oppositionsleder Juan Guaidó som Venezuelas fungerende præsident i stedet for Maduro.

Maduro har dog hidtil nægtet at afgive magten trods stort internationalt pres.

Maduro vandt i maj et omstridt præsidentvalg i landet. Både USA og EU har vurderet, at valget ikke levede op til selv de laveste internationale standarder.

- Vi har gentagne gange afsløret Maduro og hans kumpaners korruption, og i dag har vi sikret os, at de ikke længere kan plyndre de aktiver, der tilhører det venezuelanske folk, siger John Bolton ved et pressemøde i Det Hvide Hus.

Bolton tilføjer, at han forventer, at sanktionerne mod det statsejede olieselskab PDSVA vil resultere i et tab på 11 mia. dollar i tabt eksport i løbet af det næste år.

Følg serien: 10 idéer, der kan ændre Danmark
Læs om 10 visionære iværksættere og deres idéer. I denne uge dækker FINANS fødevarerbranchen, hvor vi ser på fordel og ulemper i forhold til de en af de idéer, som forsøger at bygge verdens med avancerede fødevareprinter.
Læs serien her
BRANCHENYT
Læs også