Politik

Henrik Sass Larsen sygemeldt og melder fra som ministeremne

S-formand Mette Frederiksen udtaler om Henrik Sass Larsens sygemelding, at det er den rigtige beslutning.

Foto: Jonas Olufson.

Socialdemokratiets gruppeformand, Henrik Sass Larsen, er blevet sygemeldt og står ikke til rådighed som minister i en ny regering. Det bekræfter Socialdemokratiets pressetjeneste.

Henrik Sass Larsen uddyber sin beslutning på Facebook. Her skriver han, at han også har orienteret sin kreds om, at han ikke længere vil være kandidat.

Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, udtaler om Henrik Sass Larsens sygemelding i en pressemeddelelse, at det er den rigtige beslutning.

- Han har forsøgt at kæmpe sig tilbage, og det har jeg og mange andre støttet ham i, men det er desværre ikke lykkedes. 

- Derfor er det også den rigtige beslutning, at Henrik nu sygemelder sig, og jeg håber, at det vil give den ro og den tid, der skal til, for at han kan blive rask. Jeg håber også, at alle nu vil respektere Henriks behov for fred og ro.

Henrik Sass Larsen havde ikke fået nok personlige stemmer ved onsdagens valg, men han kan alligevel beholde sin plads i Folketinget på grund af listestemmer. 

Han fik det sidste af partiets otte mandater i Sjællands Storkreds.

Det er ikke umiddelbart klart, om sygemeldingen har en karakter, så der bliver indkaldt en suppleant, når det nye Folketing træder sammen. 

I februar kom det frem, at Sass Larsen har haft en depression. Det fortalte han i et stort interview med Politiken.

Han fortalte, at han i oktober sidste år blev ramt af en depression, der i næsten to måneder fik ham til at sove "19-20 timer i døgnet" og føre daglige samtaler med en psykolog.

BRANCHENYT
Læs også