Politik

Riskær støtter afviste asylbørn med 250.000 partikroner

Selv om partiet Klaus Riskær Pedersen ikke blev valgt ind, får det støtte. En del bruges på afvise asylbørn.

Klaus Riskær Pedersen. Arkivfoto: Jonas Olufson

En del af den partistøtte, som partiet Klaus Riskær Pedersen vil modtage, skal bruges til fordel for børnene på Udrejsecenter Sjælsmark.

I 2020 vil partiet donere 250.000 kroner til arbejdet med at skabe bedre forhold for de afviste asylbørn på centeret.

Det blev aftalt på et møde mellem Røde Kors og partiformand Klaus Riskær Pedersen tirsdag formiddag.

- Der sidder 132 børn på Sjælsmark, og vi har haft en drøftelse med Røde Kors om, hvad der er behovet. Og det er at få dem ud af centeret så meget som muligt, siger Riskær.

- Røde Kors har ikke budgetter til at sende dem i biografen eller i Lalandia, og derfor er vi blevet enige om, at et par tusinde kroner per næse er et godt sted at starte, så børnene kan komme ud og lave fritidsrelaterede aktiviteter.

Selv om Klaus Riskær Pedersen ikke fik nok stemmer til at komme i Folketinget ved valget 5. juni, giver stemmerne alligevel partistøtte.

I alt stemte 29.600 vælgere på partiet, der dermed står til at modtage en årlig støtte på lidt under en million kroner. Hver stemme giver 33 kroner.

Dagen efter valget oplyste partiet, at det fremover vil blive et politisk projekt med karakter af græsrodsbevægelse.

Partiet genopstiller ikke til næste valg. I stedet vil det søge sine politiske mål fremmet ad anden vej end parlamentarisk deltagelse, lød forklaringen.

Under valgkampen var det et af partiets fokuspunkter, at forholdene for børnene på udrejsecenteret forbedres.

Partier må ikke bruge partistøtten til lige præcis det, de vil. Af Økonomi- og Indenrigsministeriets hjemmeside fremgår det, at støtten skal anvendes til "politisk arbejde", som ikke nødvendigvis skal udføres af partiet selv.

- Vores vurdering er, at det er politisk arbejde. Det er jo den måde, vores vælgere forventer, at vi arbejder for børnene på Sjælsmark. Det er et kernepunkt i vores program og også under valgkampen, siger Klaus Riskær Pedersen.

BRANCHENYT
Læs også