Serier

Britisk finansminister varsler sin afgang: Vil »vil gøre alt« for at stoppe no deal-brexit

Philip Hammond vil ikke blive i sit nuværende job, når Storbritannien i næste uge skifter premierminister.

Brexit - britisk farvel til EU
Den britiske finansminister Philip Hammond. Foto: Peter Nicholls/Reuters

Den britiske finansminister Philip Hammond forlader sin post, når Theresa Mays efterfølger den 24. juli overtager posten som landets premierminister.

Til gengæld kan den kommende premierminister forvente, at Philip Hammond vil kæmpe voldsomt imod et eventuelt "no deal"-brexit. Det fortæller han i et interview med CNBC.

»Hvis den nye regering forsøger at styre landet ned i den afgrund, der hedder "no deal-brexit", vil jeg gøre alt, hvad jeg kan, for at stoppe, at det sker,« siger Hammond.

Philip Hammond har tidligere advaret mod et sådant scenario, fordi han vurderer, at Storbritannien i det tilfælde vil miste både indflydelse og kontrol over situationen.

»Vi kan f.eks. godt styre, at varer kommer ind i landet gennem havnen i Dover uden problemer, men vi kan ikke kontrollere eksporten via havnen i Calais. Franskmændene kan skrue op og ned for det flow,« sagde han i weekenden til BBC.

Begge kandidater til posten som ny premierminister, Boris Johnson og Jeremy Hunt, har udtalt, at de er parate til at lade Storbritannien forlade EU uden en aftale den 31. oktober i år.

Nuværende udenrigsminister Jeremy Hunt stemte oprindeligt for at blive i EU, og så sent som i maj i år kaldte han ”no deal” for »politisk selvmord«. Nu udsender han andre signaler og har endda fremlagt sin egen plan for et ”no deal” ved skæringsdatoen i oktober.

Boris Johnson, derimod, har lige siden den oprindelige afstemning stået for en hård brexit-kurs.

Følg serien: 10 idéer, der kan ændre Danmark
Læs om 10 visionære iværksættere og deres idéer. I denne uge dækker FINANS transportbranchen, hvor el fra vindkraft skal danne grundlag for nye brændselsformer til transportsektoren.
Læs serien her
BRANCHENYT
Læs også