Politik
BREAKING

Trump efter Muellers høring: En god dag for Republikanerne

Demokraterne kommer til at tabe valget i 2020 stort, siger Trump efter Muellers høring om Rusland-rapporten.

Under sit vidneudsagn gentog Mueller, at hans rapport ikke har frifundet præsident Donald Trump for at forhindre rettens gang. Foto: Roberto Schmidt/AFP

USA's præsident, Donald Trump, erklærer sig selv for renset efter særlig anklager Robert Muellers vidneudsagn for Kongressen onsdag.

Trump kalder det en "ødelæggende" dag for Demokraterne, som ifølge ham har blotlagt Rusland-efterforskningen som en årelang "heksejagt".

Det siger præsidenten onsdag eftermiddag til journalister på vej om bord på sin helikopter, "Marine One".

Ifølge Trump var Robert Mueller "forfærdelig" under sit vidneudsagn for først retsudvalget og dernæst efterretningsudvalget i Repræsentanternes Hus.

- Vi havde en god dag i dag, siger Trump ifølge The New York Times.

- Dette var en ødelæggende dag for Demokraterne.

- Demokraterne havde ingenting. Og nu har de mindre end ingenting. Jeg tror, de kommer til at tabe valget i 2020 meget stort, siger Trump med henvisning til det amerikanske præsidentvalg i november 2020.

Robert Mueller var onsdag indkaldt for Kongressen for at svare på spørgsmål om sin rapport om russisk indblanding i præsidentvalget i 2016.

Under sit vidneudsagn gentog Mueller, at hans rapport ikke har frifundet præsident Donald Trump for at forhindre rettens gang.

Den tidligere FBI-chef Mueller fastslog også, at Rusland blandede sig i valgkampen, og at det var alvorligt.

- Lad mig sige én ting klart. I løbet af min karriere har jeg set en række udfordringer mod vores demokrati. Den russiske regerings bestræbelser på at blande sig i vores valg er den værste, sagde Mueller onsdag.

En unavngiven kilde tæt på præsidenten siger til The New York Times, at Trump noterede sig Robert Muellers fysik under den syv timer lange afhøring, og at Mueller ind imellem stoppede op, før han svarede på et spørgsmål.

- Jeg synes, at Mueller gjorde et forfærdeligt stykke arbejde både i dag og med hensyn til efterforskningen.

- Det står klart, at han klarede det meget dårligt i dag, siger Donald Trump.

- Jeg tror ikke, at der er nogen, der vil påstå, at han gjorde det godt, tilføjer præsidenten.

Efter Robert Muellers høring gav formanden for Repræsentanternes Hus, demokraten Nancy Pelosi, ingen tegn på, hvorvidt hun vil gå efter en rigsretssag mod Trump eller ej.

- Vi ønsker at have den stærkeste sag muligt, før vi kan træffe en beslutning om, hvilken vej vi vil gå, sagde hun ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Læs også