Politik

Næsten 13 millioner tv-seere i USA fulgte Mueller-høring

Høring i Kongressen om Robert Muellers Rusland-undersøgelse trak 12,9 millioner tv-seere i USA.

12,9 millioner tv-seere i USA fulgte med, da Robert Mueller onsdag blev udspurgt om sin Rusland-undersøgelse af to udvalg i Kongressen.

Det viser foreløbige data fra analysefirmaet Nielsen ifølge nyhedsbureauerne Reuters og AP.

Tallet omfatter ikke personer, som så den omkring syv timer lange høring på telefon eller computer eller på barer og andre offentlige steder.

Den 74-årige Mueller blev i 2017 udpeget til at undersøge mulig russisk indblanding i det amerikanske præsidentvalg i 2016.

Den forhenværende direktør for forbundspolitiet, FBI, færdiggjorde sin rapport i april i år.

Seertallet på næsten 13 millioner er lavere end de 20,4 millioner, som i september sidste år fulgte med, da Brett Kavanaugh i en høring skulle bekræftes som ny dommer til USA's Højesteret.

James Comey trak også flere seere - 19,5 millioner - da han i juni 2017 blev udspurgt af to udvalg i Repræsentanternes Hus om præsident Donald Trumps fyring af ham som direktør for FBI.

At væsentligt færre afsatte tv-tid til Mueller-høringen, kan ifølge nyhedsbureauet AP forklares med flere forhold.

Generelt er seertal lavere i feriemåneden juli end i resten af året. Desuden fandt høringen sted, over tre måneder efter at Mueller havde afleveret sin rapport.

Og endelig havde Mueller på forhånd gjort det klart, at han stort set ville holde sig inden for rammerne af det, som kan læses i rapporten.

Læs også