Politik

Handelskrigen sender ordrer mod danske selskaber i Asien

Handelskrigen mellem USA og Kina får internationale koncerner til at lede efter leverandører uden for Kina. Det giver et øget antal henvendelser til danske virksomheder, der producerer i Asien, skriver Børsen.

Der er fortsat kold luft mellem USAs præsinent Donald Trump og Kinas præsident Xi Jinping. Foto: AP

Trods forhandlingerne i sidste uge fortsætter handelskrigen mellem USA og Kina, og den skaber uro for den internationale handel, fortæller topchef Bo Lybæk fra elektronikkoncernen GPV.

Den kan også være medvirkende til, at selskaber med produktion i lande omkring Kina vinder flere ordrer, selv om der dog samlet set er en større negativ effekt end positiv.

- Vi har set en pæn stigning i antallet af henvendelser af den her type. Det er virksomheder, som har fået produceret produkter i Kina, som er blevet toldbelagt, siger han. GPV har en fabrik i Thailand.

Torben Drejer, der er partner i elektronikvirksomheden ETK, som har lidt over halvdelen af sine medarbejdere i Thailand, fortæller til Børsen også om flere ordrer som følge af bekymringer for konflikten.

- Nogle gange vurderer vores kunder, om de skal købe det fra Kina, Thailand eller Vietnam, og der kan vi mærke, at det her (handelskrigen, red.) har været en del af gennemgangen af emner.

- Det var ikke noget, der tidligere blev berørt overhovedet, men det har været nogle af de kriterier, de har valgt ud fra, siger han.

Læs også