Serier

Trump ønsker vellykket brexit - vil tilbyde frihandelsaftale

Donald Trumps nationale sikkerhedsrådgiver er på charmetur i Storbritannien. En ny frihandelsaftale er på tegnebrættet.

Brexit - britisk farvel til EU
Trumps nationale sikkerhedsrådgiver, John Bolton (billedet), er klar med et tilbud, der skal dæmpe de negative effekter af et brexit. Foto: AP Foto/ /Alex Brandon

USA's præsident Donald Trump ser gerne, at der kommer et vellykket exit ud af EU for Storbritannien, og han vil understøtte processen ved at tilbyde en frihandelsaftale med Storbritannien.

Det har hans nationale sikkerhedsrådgiver, John Bolton, fortalt britiske embedsmænd mandag, oplyser nyhedsbureauet Reuters.

Diplomater forventer, at Storbritannien bliver mere afhængig af USA, når landet vender EU ryggen.

Ifølge Reuters er John Bolton på et todages besøg i London i forsøget på at forbedre relationen mellem USA og Storbritannien nu, da Boris Johnson er tiltrådt som premierminister.

Et centralt budskab fra Bolton har været, at USA vil hjælpe med at dæmpe effekterne af et brexit. Selve frihandelsaftalen skal forhandles mellem den amerikanske repræsentant Robert Lighthizer og hans britiske kollega, Liz Truss.

Ifølge en anonym embedsmand i Trumps administration forsøgte Trump at arbejde på en handelsaftale med Boris Johnsons forgænger, Theresa May, men hendes regering afviste ham. Det gør den nuværende regering ifølge embedsmanden ikke.

Når det kommer til handelsforhandlinger, vurderer Donald Trump ifølge embedsmanden, at EU er værre end Kina.

Ifølge Reuters forventer John Bolton, at Storbritanniens politik kommer mere på linje med USA's i forhold til Iran og kinesiske Huawei.

Læs også
Top job