Politik

Mette Frederiksen bruger 10 mio. kr. på ny afdeling i Statsministeriet

Mette Frederiksen udvider statsministeriet til 89 medarbejdere med ny afdeling, der skal hjælpe med at udvikle politik.

Statsminister Mette Frederiksen (S) og særlig rådgiver Martin Rossen har haft et langt parløb i Socialdemokratiet, inden Frederiksen blev statsminister. Foto Jens Dresling

Stort set omgående efter at have vundet regeringsmagten indførte statsminister Mette Frederiksen et nyt politisk sekretariat i Statsministeriet.

Mandag aften annoncerede Statsministeriet så i en pressemeddelelse, at Mette Frederiksen nu igen udvider antallet af ansatte lige under sig.

Den nye udvidelse bliver på syv medarbejdere, som skal udgøre en indenrigspolitisk afdeling for politikudvikling og koordiantion. Den nye afdeling bliver skabt som en markant udvidelse af ministeriets nuværende indenrigsområde.

Afdelingen kommer til at koste 9,6 mio. kr., og de penge bliver fundet på tilsvarende nedskæringer i andre ministerier.

»Jeg er glad for, at vi nu styrker Statsministeriet. Jeg ønsker at lede en regering, hvor vi sætter en klar politisk retning for Danmark. Det er afgørende for mig, at det er politiske valg – og dermed først og sidst danskernes valg – der styrer, hvilken retning vores samfund skal i. Med styrkelsen af Statsministeriet har jeg nu som regeringschef bedre mulighed for at sætte en klar retning for vores land, og omsætte de politiske visioner til konkrete løsninger til gavn for danskerne,« lyder det fra Mette Frederiksen i pressemeddelelsen.

Statsministerens særlige rådgiver Martin Rossen blev centrum for megen opmærksomhed, da han i den første udvidelse af ministeriet blev udnævnt til leder af det nye politiske sekretariat.

I pressemeddelsen om den indenrigspolitiske afdeling fremgår det dog, at sekretariatet ikke bliver så stort som først meldt ud. For oprindeligt blev det omtalt, at afdelingen ville omfatte »et antal medarbejdere fra centraladministrationen«.

Men det er nu lavet om, så der kun bliver Rossen, Mette Frederiksens øvrige to særlige rådgivere og så en sekretær.

Professor og valgforsker ved Københavns Universitet Kasper Møller Hansen siger til DR, at han tror, den nye udvidelse med en indenrigspolitisk afdeling måske kan styrke Statsministeriet overfor Finansministeriet, som normalt vurderes til at have meget magt.

»Der har været en løbende kritik af, at Finansministeriet har tiltaget sig for meget magt og har haft mere fokus på bundlinjen end det faglige indhold. Nu vælger Statsministeriet så at ruste op, så de kan give Finansministeriet et vist modspil. Men det bliver nok stadig en ulige diskussion, for i sidste ende er det Finansministeriet, der sidder på den store regnemaskine og kan have det sidste ord, når budgetterne skal balanceres,« siger Kasper Møller Hansen til DR.

Læs også