Politik

Arbejdsgivere vil have Christiansborg på banen efter 3F-trusler

Arbejdsgiverne efterlyser skrappere lovgivning, når lokale fagforeningsfolk forsøger at true kolleger til at melde sig ind, som det er sket i en opsigtsvækkende sag Københavns Lufthavn.

En vikar i bagagehåndteringen med medlemskab hos ingeniørernes fagforening, IDA, har flere gange fået 3F’erne hos SAS til at strejke. Vikaren har optaget samtaler, hvor han i meget klare vendinger har fået besked af sine kolleger på, at man skal stå i 3F, hvis man vil håndtere bagage. Arkivfoto: Thomas Borberg Foto: Thomas Borberg

Som reaktion på SAS-ansattes trusler mod en kollega, de ville have til at melde sig ind i fagforeningen 3F, opfordrer arbejdsgiverorganisationer nu lovgiverne til at komme på banen.

Helt konkret går opfordringen på strammere sanktionsmuligheder for overtrædelser af foreningsfrihedsloven. Det er den, der krænkes, når eksempelvis 3F’ere truer eller tvinger kolleger, der enten er medlem af andre eller slet ingen fagforeninger, til at melde sig ind i 3F, som tilfældet var forleden i SAS. ..

Læs også
Top job