Politik

Løkke lancerer foredragsturne og starter selskaber

Venstres Lars Løkke Rasmussen vil turnere med sin bog "Befrielsens Øjeblik". Samtidig har han startet selskab.

Lars Løkke Rasmussen trak sig i slutningen af august som formand for Venstre. Foto: Ernst van Norde

Lars Løkke Rasmussen, tidligere formand for Venstre, vil rejse rundt i landet sammen med forfatteren Kirsten Jacobsen til en foredragsrække. Den går under titlen "Befrielsens Øjeblik II".

Det sker efter, at Lars Løkke Rasmussen i slutningen af august trak sig som formand for Venstre efter at være blevet stillet stolen for døren af partiets forretningsudvalg.

- Oplev Kirsten Jacobsen i et ærligt interview med Danmarks tidligere statsminister, hvor du også selv får adgang til at stille de spørgsmål, som pressen ventede forgæves på, da han lørdag, den 31. august tog afsked med dansk toppolitik efter et skelsættende og historisk hovedbestyrelsesmøde i Venstre, skriver arrangøren Tikko på sin hjemmeside.

Billetten til foredragene koster 289 kroner per styk og foredragene bliver i Aarhus, Roskilde, Kolding og København. Der er tale om relativt store sale med en kapacitet op til omkring 900 for den største.

Ud over foredragsturnéen har Lars Løkke Rasmussen ifølge Altinget og Ekstra Bladet startet to selskaber med sin kone Sólrun.

Der er tale om Sollar Holding, der skal drive investeringsvirksomhed, og holdingselskabet Sollar Aps, der skal leve af rådgivning, events og andre aktiviteter.

Sideløbende optræder Lars Løkke Rasmussen og Sólrun i en eksklusiv pakkerejse fra selskabet Make Travel, der arrangerer rejser til Færøerne.

For 13.990 kroner kan interesserede i oktober komme tre dage til Færøerne med Sólrun som guide. Her reklameres der med, at man på førstedagen vil få selskab af Lars Løkke Rasmussen.

- Som jeg fortalte i går, har Sólrun i lang tid haft lyst til "gå selvstændig" og blandt andet arrangere rejser til Færøerne, som vi begge holder så meget af.

- Det har ikke rigtigt kunne passe ind i vores arbejdsliv, men nu er det nye tider ..., skriver Lars Løkke Rasmussen på Facebook.

Lars Løkke Rasmussen er medlem af Folketinget for Venstre. Han modtager efter sin tid som statsminister statsministervederlag, der supplerer hans Folketingsløn til samme niveau som en statsministerløn - 1,6 millioner kroner årligt - i to år.

Ifølge et notat fra Moderniseringsstyrelsen skal såkaldt kapitalindkomst - indtægter fra ting som aktier eller overskud i firmaer, der ikke bliver trukket ud som løn - ikke fraregnes i eftervederlaget.

BRANCHENYT
Læs også