Politik

Henrik Sass Larsen bliver kapitalfondenes nye direktør

Den tidligere socialdemokratiske minister og gruppeformand Henrik Sass Larsen bliver ny direktør for kapitalfondenes interesseorganisation, DVCA.

Henrik Sass Larsen bliver ny adm. direktør for DVCA, der er interesseorganisation for bl.a. kapitalfonde. 
Foto: Jens Dresling

Socialdemokraternes Henrik Sass Larsen forlader nu Folketinget og bliver ny direktør for kapitalfondenes lobbyorganisation DVCA.

DVCA er brancheforeningen for investorer i Danmark, hvilket vil sige kapitalfonde, venturekapitalfonde og business angels.

På Facebook skriver Henrik Sass selv følgende om sit nye job.

Bestyrelsesformand i DVCA Christian Frigast forklarer i en pressemeddelelse, at ”Henrik Sass Larsen med sin store erfaring og bredde, er den rette profil til at løfte DVCA’s ambition om at være det naturlige samlingspunkt for alle samfundsaktører, som spiller en aktiv rolle med at udvikle virksomheder og samfundsnyttige og bæredygtige løsninger”.

»Jeg er meget glad for, at Henrik Sass Larsen har sagt ja til at blive DVCA’s nye adm. direktør. Henriks politiske CV taler for sig selv, og jeg kender ham som et menneske, der er utrolig motiveret for at hjælpe dansk erhvervsliv og ikke mindst iværksættere,« siger Christian Frigast.

Henrik Sass Larsen har været medlem af Folketinget i 20 år, men forlader det politiske arbejde ved udgangen af september. Han begynder i DVCA den 1. januar 2020.

»Jobbet som direktør i DVCA ligger i naturlig forlængelse af det, jeg har arbejdet med i min politiske karriere. Jeg glæder mig til at fokusere på udvikling af vækst og arbejdspladser i Danmark. Ikke mindst som vækst- og erhvervsminister var det netop samarbejdet med erhvervslivet om love, rammebetingelser og vækstplaner, der havde min meget store opmærksomhed. Jeg ser frem til at løfte opgaven sammen med mange gode kræfter i DVCA,« lyder det fra Henrik Sass Larsen i pressemeddelelsen.

BRANCHENYT
Læs også