Politik

Christina Egelund melder sig ud af Liberal Alliance

Liberal Alliances forhenværende politiske ordfører Christina Egelund har nu meldt sig ud af partiet og giver en opsang på vejen ud.

Christina Egelund er fhv. gruppeformand of politisk ordfører for Liberal Alliance. Arkivfoto - fra seneste valgaften: Jens Hartmann Schmidt

Liberal Alliance fik et rædderligt folketingsvalg før sommerferien, hvor partiets folketingsgruppe endte med at skrumpe ind til blot fire medlemmer.

En af dem, der mærkede konsekvensen, var partiets daværende politiske ordfører Christina Egelund, som mistede sit mandat og måtte forlade Folketinget, mens hendes parti endte i en større omvæltning og med ny formand.

Nu, fire og en halv måned efter valget, forlader Christina Egelund så helt Liberal Alliance.

Det fortæller hun til DR, hvortil hun i samme ombæring leverer en markant kritik af Liberal Alliance og partiets kurs.

»For mig er det helt tydeligt, at Liberal Alliance ligesom mange andre partier er splittet mellem en national strømning på den ene side og en moderne, liberal strømning på den anden side. Jeg tilhører den sidste, og jeg oplever, at den strømning er under pres i LA. Det er, som om at partiet invaderes af en stigende konservatisme – og så hører jeg ikke længere hjemme der,« siger Christina Egelund til DR.

Selvom Egelunds udmelding først kommer, efter Anders Samuelsen ikke længere er formand men afløst af Alex Vanopslagh, understreger hun, at tankerne allerede var der før valget.

Hun nævner alligevel et helt aktuelt eksempel på, hvorfor hun melder sig ud.

Egelund mener således, at Liberal Alliance burde »stå forrest i forsvaret for retsstaten,« når det kommer til den aktuelle debat om syrienskrigere.

I samme ombæring minder hun dog også om, at man allerede i tiden i regering i forbindelse med vedtagelsen af maskeringsforbuddet var uenige internt.

Christina Egelund oplyser ikke, om hun skifter parti, men er i interviewet med DR ikke afvisende overfor, at hun stadig har en politisk fremtid.

Christina Egelund støttede i sin tid Simon Emil Ammitzbøll-Bille som afløser for Anders Samuelsen, da Liberal Alliance skulle vælge ny formand. Ammitzbøll-Bille valgte dog aldrig at stille op.

DR-journalist Nicolas Nielsen har været en tur forbi Christina Egelunds Facebookprofil, hvor hun også har annonceret sin udmeldelse. I kommentarfeltet herunder skriver forhenværende kulturminister for LA, Mette Bock, at hun »er fuldstændig enig med« Christina Egelund.

»Der er forskel på at være liberal og nationalkonservativ. Både du og jeg er liberale - og det har naturligvis konsekvenser,« skriver Bock, der heller ikke sidder i Folketinget længere.

BRANCHENYT
Læs også