Politik

Skatteminister om it-kaos i Skat: Problemerne er i dybde og omfang større end forventet

Skatteminister Morten Bødskov bekræfter, at de nye boligskatteregler bliver forsinket med tre år og først træder i kraft i 2024.

Skatteminister Morten Bødskov. Arkivfoto: Jonas Olufson/Ritzau Scanpix.

De nye boligskatteregler udskydes med tre år til 2024. Det bekræfter skatteminister Morten Bødskov (S) på et pressemøde onsdag formiddag.

Årsagen skyldes store it-problemer med de systemer, der skal understøtte de nye ejendomsvurderinger, som danner grundlaget for de nye boligskatteregler.

Et bredt flertal i Folketinget indgik ellers i 2017 en aftale om en ny boligbeskatning, som efter planen skulle træde i kraft i 2021. Allerede i 2013 påpegede Rigsrevisionen, at der var store problemer med ejendomsvurderingerne, der i mange tilfælde ikke ramte præcist nok.

»En implementering af de ny boligskatteregler i 2021 ikke er mulig. Der er ikke tilstrækkeligt tid til at få it-systemerne på plads,« siger Morten Bødskov.

»På grund af, at systemerne ikke er klar, ser regeringen kun én klar løsning, nemlig at de nye boligskatteregler udskydes fra 2021 til 2024,« siger skatteministeren.

Morten Bødskov igangsatte ved sin tiltrædelse et større gennemsyn af både økonomien og tidsplanen i forhold til implementeringen af de nye ejendomsvurderinger. Det er resultatet af det gennemsyn, som nu har fået ministeren til at udskyde de nye boligskatteregler

»Problemerne er i dybde og omfang større end forventet. Og der har også vist sig at have utilstrækkelige ressourcer. Konklusionen er klar, der er behov for klar og bedre styring af it-projekterne,« siger Morten Bødskov på pressemødet.

Der afsættes derfor 365 mio. kr. til at få styr på it-understøttelsen af de nye ejendomsvurderingssystemer.

Regeringen vil i løbet af onsdag eftermiddag indkalde partierne i forligskredsen bag aftalen om den nye boligbeskatning til drøftelserne om sagen.

BRANCHENYT
Læs også