Politik

Lars Seier tror, Danmark får nyt parti - »men der er ikke behov« for det

Der er tegn på, at Danmark kan få et nyt parti med liberalt afsæt. Men LA-manden Lars Seier Christensen kritiserer det allerede før, det er en realitet.

Liberal Alliance havde landsmøde i marts. På Lars Seier Christensens højre side ser man Mette Bock, som har erklæret sig enig med Christina Egelund, som nu har forladt partiet. Bock selv har ikke meldt ud, om hun fortsat er medlem. Arkivfoto: Anthon Unger

Det kan godt være, det er skidt, men det har været værre før.

Sådan lyder en af de pointer, rigmanden Lars Seier Christensen søndag kommer med om Liberal Alliance, som han har støttet siden dets spæde start som Ny Alliance.

»Det er tid at slå koldt vand i blodet, hvis man er med i Liberal Alliance,« indleder Lars Seier Christensen således et Facebook-opslag.

Hans skriverier kommer blot dagen efter, at partiets næstformand Mai Christiansen meldte sig ud af partiet, fem dage siden folketingsmedlem Simon Emil Ammitzbøll-Bille gjorde ligeså, syv dage efter partiets fhv. gruppeformand Christina Egelund sagde farvel - og på dagen, hvor spekulationerne om, at de to sidstnævnte politikere pønser på at lave et parti som direkte konkurrent til Liberal Alliance, er taget til.

De spekulationer har fået luft under vingerne, efter to hjemmesider med partinavne samt Egelund og Ammitzbøll-Billes kontrafej har været offentlige, men dog siden slettet igen.

Selvom intet altså endnu er bekræftet eller endsige kommenteret af de to, vælger Lars Seier Christensen dog at antage, at det ender med, at Danmark får et nyt parti.

Og den nyhed tager han ikke helt venligt imod på forhånd, samtidig med at han giver et svirp til nu forhenværende partifæller.

»Der er ikke behov for et nyt parti (selvom det sikkert kommer) og slet ikke, hvis dets eneste fundament er forfængelighed og frustrerede personlige ambitioner. Det er en sikker taber, og det vil blot forvirre billedet i blå blok endnu mere, og føre til en halv procent yderligere stemmespild næste gang. Drop det,« skriver Lars Seier Christensen.

Da Christina Egelund tog afsked med Liberal Alliance skete det med en kritik af, at hun mente, »det er, som om at partiet invaderes af en stigende konservatisme.«

Kritikken af Liberal Alliance som på nationalkonservativ kurs under den nye leder Alex Vanopslagh, vælger Lars Seier Christensen dog også at affeje.

»En svale gør som bekendt ingen sommer, ej heller gør enkelte kompromisser LA til andet end fortsat at være Danmarks mest (endda måske eneste) liberale parti. Det er vi, og det er der mere brug for end nogensinde,« skriver Lars Seier Christensen.

BRANCHENYT
Læs også