Politik

Statsministeriets departementschef lander topjob i EU

Statsministeriets departementschef Christian Kettel Thomsen er indstillet af regeringen til posten som ny vicepræsident i Den Europæiske Investeringsbank.

Christian Kettel Thomsen under ministeroverdragelse i Statsministeriet i København, torsdag den 27. juni 2019. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix.

Statsministeriet skal have ny departementschef.

Efter at have betjent tre forskellige statsministre, har regeringen indstillet ministeriets nuværende departementschef Christian Kettel Thomsen til stillingen som vicepræsident i Den Europæiske Investeringsbank (EIB).

Ny departementschef bliver Barbara Bertelsen, der kommer fra samme stilling i Justitsministeriet.

Det oplyser Statsministeriet i en pressemeddelelse.

Selv om han formelt skal godkendes af EIB først, forventes Christian Kettel Thomsen at tiltræde sin nye stilling 1. august. Dermed vinker han farvel til den post, som han har beklædt siden 2010, hvor han kom fra stillingen som departementschef i Finansministeriet.

»Jeg er glad for, at regeringen har valgt at indstille mig til stillingen som vicepræsident i Den Europæiske Investeringsbank, og ser frem til de nye opgaver i en international kontekst,« siger Christian Kettel Thomsen.

»Jeg har haft 28 gode år i staten, heraf halvdelen som departementschef. Jeg har også sat stor pris på det tætte og tillidsfulde samspil, jeg har haft med de ministre, jeg har været departementschef for; Thor Pedersen, Claus Hjort Frederiksen, Lars Løkke Rasmussen, Helle Thorning Schmidt og Mette Frederiksen,« tilføjer han.

Den Europæiske Investeringsbank, der blev oprettet i 1958, har hovedsæde i Luxembourg og er ejet af EU's 28 medlemslande.

EIB har en samlet kapital på lige under 250 mia. euro, og bankens vigtigste rolle er at yde risikovillig kapital og finansiering til private og offentlige projekter i EU. Banken yder årligt lån for omkring 50 mia. euro.

Nuværende præsident er tyske Werner Hoyer, der har siddet på posten siden 2012. Han udgør tilsammen med otte vicepræsidenter den daglige ledelse af investeringsbanken.

60-årige Christian Kettel Thomsen, der er uddannet økonom, har sidste arbejdsdag i Statsministeriet den 10. januar.

Indtil han tiltræder i EIB, skal han sidde som såkaldt kommitteret i Erhvervsministeriet, hvor han skal bruge tiden på at forberede sig på sin nye stilling i Luxembourg.

BRANCHENYT
Læs også