Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Regeringen klar med ny hjælpepakke til danske virksomheder

Regeringen præsenterer fire nye tiltag. Bl.a. bliver det lettere for bankerne at låne penge ud, ligesom virksomheder bliver refunderet for syge medarbejdere.

Corona rammer verden
Finansminister Nicolai Wammen. Arkivfoto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix.

Få dage efter regeringen præsenterede den første hjælpepakke til dansk erhvervsliv som følge af coronavirussen, er en ny pakke af initiativer på vej, der skal holde hånden under de danske virksomheder.

Konkret er regeringen klar med fire initiativer, som finansminister Nicolai Wammen, erhvervsminister Simon Kollerup og beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard torsdag eftermiddag præsenterede på et pressemøde i Finansministeriet.

Mest opsigtsvækkende er det, at regeringen med øjeblikkelig virkning frigiver den såkaldte kontracykliske kapitalbuffer, der betyder, at bankerne nu i langt højere grad kan låne penge ud.

Regeringen anslår, at det frigiver 200 mia. kr. i ekstra kapital.

Samtidig lægges der op til, at sygedagpengesystemets såkaldte arbejdsgiverperiode suspenderes, så virksomhederne får refusion fra dag ét, hvis medarbejderne må sendes hjem med coronavirus eller i karantæne.

Regeringen lancerer desuden to nye garantiordninger, der er målrettet de danske virksomheder, ligesom ordningen med arbejdsfordeling bliver gjort mere fleksibel, så virksomheder kan sætte medarbejdere ned i tid i en midlertidig periode.

I perioden vil medarbejderne til gengæld få supplerende dagpenge.

Ifølge finansminister Nicolai Wammen er det de offentlige finanser, der i første omgang skal betale regningen. Men størrelsen hersker der usikkerhed om.

»Der er usikkert, hvad regningen bliver. Men et gennemslag lyder på ca. 3 mia. kr., men det kan blive både højere og lavere,« siger han.

BRANCHENYT
Læs også