Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

USA vil bruge overvågningsteknologi til at inddæmme coronasmitte

Corona rammer verden
Teknologi  til geoplacering kan monitorere borgernes lokationer og ansigtsgenkendelse bruges til at analysere, hvem der har været i kontakt med bekræftede smittetilfælde. Foto: POLFOTO Foto: Niels Hougaard

De amerikanske myndigheder har planer om at bruge overvågningsteknologi som blandt andet ansigtsgenkendelse til at inddæmme coronasmitten blandt landets borgere, skriver Wall Street Journal.

Men med teknologien følger der også brug af personfølsomme oplysninger, og det udløser kritik fra forkæmpere for datasikkerhed og beskyttelse af personlige oplysninger.

De amerikanske sundhedsmyndigheder og Det Hvide Hus samarbejder nu med flere selskaber, der arbejder med dataindsamling fra sociale medier. Blandt selskaberne er der både små startupselskaber og techgiganter som Alphabet Inc., Facebook og Amazon.

Blandt andet kan teknologi til geoplacering monitorere borgernes lokationer og ansigtsgenkendelse bruges til at analysere, hvem der har været i kontakt med bekræftede smittetilfælde, fortæller kilder til Wall Street Journal.

Kilderne fortæller, at myndighederne nu skal finde ud af, hvordan teknologien skal bruges til at bekæmpe virusset, mens patienternes private sundhedsoplysninger samtidig bliver behandlet forsvarligt.

Flere andre lande har implementeret sporing af borgeres lokationer. I Kina har teleselskaber hjulpet myndighederne med at følge og kontakte personer, der har rejst gennem Hubei-provinsen, da virusset var i sit spæde start.

De amerikanske selskaber kan ifølge lovgivningen anmode om beliggenhedsdata fra teleselskaberne eller Google, hvis coronaepidemien betegnes som en krisesituation.

Det Hvide Hus er ikke vendt tilbage på Wall Street Journals henvendelser om en kommentar til sagen.

BRANCHENYT
Læs også