Serier

Regeringen klar med ny hjælpepakke til pressede virksomheder

Regeringen præsenterer endnu en hjælpepakke, der skal holde hånden under de små og mellemstore virksomheder.

Corona rammer verden
Erhvervsminister Simon Kollerup (t.v.) og finansminister Nicolai Wammen (t.h.). Arkivfoto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix.

Regeringen er klar med en ny hjælpepakke, der skal yde førstehjælp til de små og mellemstore virksomheder herhjemme, der er i knæ på grund af at coronavirussen har lukket Danmark ned.

Det har finansminister Nicolai Wammen og erhvervsminister Simon Kollerup netop præsenteret på et pressemøde i Finansministeriet.

»Vi spænder et stort sikkerhedsnet ud under danske virksomheder og arbejdspladser. Det gør vi, fordi situationen er så ekstraordinær, som den er,« siger finansminister Nicolai Wammen.

Konkret indeholder hjælpepakken to initiativer.

Det første er rettet mod de virksomheder, der er »ekstraordinært« hårdt ramt af nedlukninger og derfor ikke har nogen indkomst - de kan nu få dækket op til 80 pct. af deres faste udgifter til bl.a. husleje og el. Det er et krav, at omsætningen er faldet mindst 40 pct.

Initiativet er især rettet mod restauranter, hoteller, barer og andre virksomheder, der er lukket helt ned.

Det andet initiativ er målrettet de små selvstændige erhvervsdrivende, som nu også kan få kompensation for deres tabte indtjening. Konkret kan de få kompensation for 75 pct. af deres omsætningstab - dog maksimalt 23.000 kr. pr. måned.

Det er et krav, at virksomheden har mistet mere end 30 pct. af sin omsætning. Desuden må virksomheden heller ikke have mere end 10 fuldtidsansatte.

For begge initiativer gælder det, at de løber fra 9. marts og frem til 9. juni. Der gives maksimalt kompensation i tre måneder.

Prisen for regeringens hjælpepakke vurderes at koste staten op mod 40 mia. kr.

Læs også
Top job