Serier

Nedlukkede virksomheder får 100 pct. kompensation for faste udgifter

Regeringen præsenterer en bred politisk aftale om fuld kompensation for faste udgifter til corona-lukkede virksomheder og et politisk håndslag på at bruge et trecifret milliardbeløb på coronahjælp.

Corona rammer verden
Finansminister Nicolai Wammen præsenterer torsdag kl. 11 en bred politisk aftale om nye coronahjælp til erhvervslivet. Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix

Restauranter, frisører og andre virksomheder, som nu er blevet pålagt helt at lukke ned for at dæmme op for coronasmitte, får op til 100 pct. kompensation for faste udgifter.

Det er en del af aftalen om den nye hjælpepakke, som regeringen præsenterer senere i formiddag. Det erfarer Finans.

Oprindeligt spillede regeringen onsdag på et pressemøde ud med op til 80 pct. kompensationen, men flere partier - heriblandt Venstre - har ønsket fuld kompensation. Den fulde kompensation gælder virksomheder, der nu er lukket helt ned.

Til gengæld kommer der ikke i dag en 300 mia. kroner stor hjælpefond, sådan som flere topøkonomer har bragt i spil suppleret af politiske partier.

De politiske partier bag dagens aftale er i første omgang enige om en politisk tilkendegivelse af, at de er parate til at bruge et »trecifret milliardbeløb« på at hjælpe danske virksomheder igennem coronakrisen og dermed sikre danske arbejdspladser.

En egentlig fond vil blive etableret senere.

Andre tiltag er ifølge Finans’ oplysninger en aftale om at kunne bruge Rejsegarantifonden til også at redde virksomheder og ikke alene, som i dag, når en rejsearrangør er gået konkurs.

Andre initiativer er tiltag på bl.a. dagpengeområdet.

Læs også