Serier

Christiansborg er klar til at bruge »trecifret milliardbeløb« på hjælp til danske virksomheder

Regeringen og samtlige partier i Folketinget er natten mellem onsdag og torsdag blevet enige om en stor hjælpepakke til de danske virksomheder. Partierne er desuden enige om at bruge et »trecifret milliardbeløb« på holde hånden under dansk økonomi.

Corona rammer verden
Arkivfoto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix.

Under et døgn efter regeringen præsenterede en ny hjælpepakke til erhvervslivet, er en aftale nu på plads.

Finansminister Nicolai Wammen har torsdag formiddag præsenteret pakken, som samtlige partier i Folketinget står bag.

Samtidig er partierne blevet enige om, at man fra Christiansborgs side er klar til at bruge et »trecifret milliardbeløb« på at hjælpe danske virksomheder og dansk økonomi igennem coronakrisen.

»Hjælpepakken spænder et stærkt sikkerhedsnet ud under dansk økonomi,« siger finansminister Nicolai Wammen.

»Beskeden fra alle partierne med denne aftale er, at vi er klar til at tage de nødvendige skridt for at få Danmark gennem coronakrisen,« fortsætter han.

Onsdag foreslog flere topøkonomer, at man skulle søsætte en hjælpefond på 300 mia. kr.

Hjælpefonden er ikke en del af aftalen, men med tilkendegivelsen om, at man fra politisk side er klar til at bruge et trecifret milliardbeløb, er forslaget ikke skudt til hjørne.

»Det kan godt være, at det tal bliver aktuelt. Det kan også godt være, det bliver større,« siger finansministeren om de 300 mia. kr.

Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen er enig.

»Jeg så forslaget om fonden i går. Men det vi forpligtiger os til her, er faktisk mere vidtgående. Vi forpligtiger os til at bruge trecifret milliardbeløb til yderligere tiltag ud over det, vi ser i dag,« siger han.

Hjælpepakken, som nu er forhandlet på plads, indebærer bl.a., der indføres en kompensationsordning for selvstændige, at der ydes støtte til kriseramte virksomheders faste udgifter, samt øget adgang til statsgaranterede lån og eksportkredit.

Hovedparten af hjælpepakkens initiativer løber fra 9. marts og frem til den 9. juni.

BRANCHENYT
Læs også