Serier

Sundhedspersonale med hoste opfordres til at arbejde

Personale i Region Hovedstaden er blevet anbefalet at møde med hoste trods Sundhedsstyrelsens anvisning om at blive hjemme.

Corona rammer verden
En video lavet af Rigshospitalet opfordrer sundhedsansatte til at møde på arbejde, selv om de har hoste. Sundhedsstyrelsens anbefaling er, at man bliver hjemme, hvis man har det mindste symptom. Arkivfoto.

Mens Sundhedsstyrelsens klare budskab til befolkningen er at blive hjemme, hvis man har hoste, let feber eller forkølelse, har læger, sygeplejersker og andet sundhedspersonale i Region Hovedstaden fået instruktion i at tage på arbejde trods hoste.

Det er fuldstændig håbløst, hvis Region Hovedstaden ikke følger Sundhedsstyrelsens retningslinjer og anbefaler, at folk med hoste kommer på arbejde.

Sektorformand for social og sundhed i FOA, Torben Hollmann

I en video, som er lavet af Rigshospitalet og gjort tilgængelig på Region Hovedstadens intranet, er meldingen:

»Man må godt gå på arbejde, hvis man hoster, og hvis man er snottet, hvis man i øvrigt ikke har haft tegn på at have en coronavirusinfektion,« lyder det i videoen.

Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, understregede på et pressemøde i Statsministeriet 17. marts, at sundhedspersonale bør blive hjemme, hvis de har de mindste symptomer:

»Og der er det jo ekstremt vigtigt, at dét, vi siger til samtlige borgere i det her land, og i særdeles grad dem, der arbejder i sundheds- og ældresektoren, det er: Bliv hjemme, hvis du har det mindste symptom.«

Foa fortæller, at det bliver kontaktet af medlemmer, der er forvirrede over, hvornår de skal eller ikke skal møde på arbejde.

»Det er fuldstændig håbløst, hvis Region Hovedstaden ikke følger Sundhedsstyrelsens retningslinjer og anbefaler, at folk med hoste kommer på arbejde,« siger sektorformand for social og sundhed, Torben Hollmann.

Professor i infektionssygdomme på Rigshospitalet Jens Lundgren giver vejledningen i videoen.

Han forklarer, at videoen er »møntet på sundhedspersonale, så vi kan håndtere det medarbejderpres, der er.«

Sundhedsstyrelsen vil ikke forholde sig til den konkrete video fra Region Hovedstaden, men fastslår:

»Der skal være en ekstra skærpet opmærksomhed på symptomer i sundhedsvæsenet. Og er der symptomer, så skal man blive hjemme,« siger overlæge Bolette Søborg fra Sundhedsstyrelsen.

BRANCHENYT
Læs også