Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

I Spanien skal en skøjtehal nu bruges som lighus

Lighusene i Madrid er nu så pressede, at byens myndigheder har inddraget en skøjtebane til lighus, efter at begravelsesvirksomheder har nedlagt arbejdet i protest.

Corona rammer verden
VIdeo: Reuters

Mens coronavirussen dag for dag aggressivt spreder sig i Spanien, er storbyen Madrid nu nødsaget til at inddrage en af byens skøjtebaner, for at få plads til de mange døde.

Det skriver CNN.

Der er tale om den lokale skøjtebane Palacio de Hielo, der ligger i den nordøstlige del af den spanske millionby. Her påbegyndte myndighederne mandag aften arbejdet med at transformere skjøtebanen til et decideret lighus.

Ifølge CNN er skøjtebanen allerede blevet taget i brug tirsdag, hvor ligene er blevet transporteret til midlertidig opbevaring af militæret. Brugen af skøjtehallen er ifølge de lokale myndigheder, som mediet har talt med, en »midlertidig løsning i en ekstraordinær situation.«

Tiltaget kommer efter, at ansatte i den kommunale begravelsesservice i Madrid mandag proklamerede, at de ikke længere ville håndtere ligene af coronaofrene, fordi medarbejderne ikke var udstyrede med de nødvendige værnemidler for at kunne beskytte sig selv mod smitte.

Ifølge CNN samarbejder afdelingen normalvis med bl.a. 14 kirkegårde og to krematorier.

Spanien er nu det land i verden, der er fjerdehårdest ramt af coronapandemien efter USA, Italien og Kina. Indtil videre har 2800 mennesker mistet livet til virussen, mens 39.676 er bekræftet smittet. Især Madrid vejer tungt i smittestatistikken.

Især de seneste døgn er dødstallene steget voldsomt. Her har de spanske myndigheder registreret 514 dødsfald, og det er en stigning på 23 procent på blot 24 timer.

Landet er lige nu i stort omfang lukket ned, efter at regeringen har erklæret national nødsituation. Det betyder bl.a. at borgerne er pålagt et omfattende udgangs- og forsamlingsforbud, mens alle skoler, daginstitutioner og universiteter og hoteller er lukket.

BRANCHENYT
Læs også