Serier

Partier vil åbne for sport, kirker og skoler, men kender ikke smitteeffekterne

I de afgørende forhandlinger om genåbningen af Danmark møder det hård kritik fra flere partier, at de reelt ikke kender effekterne på enkelte områder.

Corona rammer verden
Den gradvise genåbning af Danmark er en vanskelig balanceakt. Da Ikea forleden slog dørene op igen, medførte det kritik fra erhvervsminister SImon Kollerup.  Foto: Christian Lykking

Partilederne og statsminister Mette Frederiksen står midt i de afgørende slutforhandlinger om genåbningen af Danmark. Her vil partierne gerne åbne, hvad der forsvarligt kan lade sig gøre uden at øge smitterisikoen for meget. Men regeringen og sundhedsmyndighederne har afvist, at det er muligt at udregne konsekvenserne på en lang række konkrete enkeltstående forslag til, hvilke dele af det nedlukkede Danmark der bør åbne først.

Det fremgår af en række svar fra regeringen til partierne, som Jyllands-Posten har gennemgået. Hvad er konsekvensen f.eks. af at åbne erhvervsuddannelserne? Hvor meget vil smitten stige, hvis 9. og 10. klasserne får lov til at gennemføre deres afgangseksamener? Og hvad med lektiecaféer og ungdomsklubber? ..

BRANCHENYT
Læs også