Politik

Dansk Industri ryster posen: Laver store ændringer i direktionen

Dansk Industri gennemfører omfattende ændringer i både organisationen og direktionen kort inden storfusionen med Dansk Byggeri.

Arkivfoto: DI.

Landets største erhvervsorganisation Dansk Industri (DI) er klar med omfattende ændringer i toppen af organisationen.

Fremover vil organisationens ansigt udadtil blive tegnet af den adm. direktør og otte direktører med hver deres specifikke ansvarsområde.

Det oplyser Dansk Industri i en pressemeddelelse.

»Den nuværende krise har vist med al tydelighed, hvor vigtigt det er, at DI som Danmarks helt centrale organisation kan rådgive, bistå og arbejde for store og små danske virksomheder,« siger Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør i DI.

»Derfor gennemfører vi nu en organisationsændring, som skal gøre det muligt at skabe endnu større værdi for alle de virksomheder, som er medlemmer af DI,« fortsætter han.

Blandt de otte direktører er de fleste kendte ansigter, som allerede i forvejen har en plads i direktionen.

Et nyt ansigt er dog Kinga Szabo Christensen, som er blevet forfremmet fra en stilling som underdirektør internt i Dansk Industri. Hun bliver fremover direktør for organisationens rådgivning.

Samtidig er der blevet gjort plads til, at byggeriets brancheorganisation Dansk Byggeri også kan få en plads ved direktionsbordet, når Dansk Byggeri efter planen bliver indlemmet i Dansk Industri senere på sommeren.

De to organisationer meddelte tilbage i februar, at en fusion var på tegnebrættet.

Dansk Industri har i dag godt 11.000 medlemsvirksomheder, mens Dansk Byggeri kommer med 6.000 virksomheder, hvilket tilsammen vil gøre Dansk Industri til en organisationsgigant med samlet 17.000 virksomheder under sig.

Dansk Byggeris nuværende direktør Lars Storr-Hansen kan se frem til at få tildelt en plads som direktør for erhvervsudvikling, hvis fusionen som ventet bliver stemt igennem i juni.

Til gengæld er der ikke blevet plads i direktionslokalet til Dansk Byggeris to øvrige direktører Michael H. Nielsen og Peter Stenholm.

Dansk Industris nye direktion:

  • Adm. direktør: Lars Sandahl Sørensen
  • Viceadm. direktør Kim Graugaard: Arbejdsmarked og personalejura
  • Direktør Lars Frelle-Petersen: Medlemmer
  • Direktør Lars Storr-Hansen: Erhvervsudvikling
  • Direktør Kinga Szabo Christensen: Rådgivning
  • Direktør Kent Damsgaard: Politik
  • Direktør Thomas Bustrup: International politik og drift
  • Direktør Marion Hannerup: Kommunikation og presse
  • Stillingen som direktør for HR og organisationsudvikling er fortsat ledig.

Den nye struktur træder efter planen i kraft den 18. maj.

Læs også
Top job